Gastric Sleeve Laparoscopic (GSL)

Cea mai efectuata procedura chirurgicala bariatrica la nivel mondial...

Aceasta presupune indepartarea unei portiuni importante a stomacului (70%-80%), in sens vertical, obtinandu-se astfel forma tubulizata, care are o capacitate redusa de stocare a alimentelor (aproximativ 100-150 ml).

Scaderea in greutate survine rapid, in primele luni dupa operatie. Eficienta interventiei se datoreaza reducerii semnificative a volumului si distensibilitatii stomacului, precum si inducerii anorexiei (controlul senzatiei de foame) prin modificarile hormonale consecutive.

Gastric Sleeve Laparoscopic (GSL)

GSL are ca rezultat pierderea în greutate excelentă (70%-80% din excesul BMI) și ameliorarea sau remiterea majorității comorbidităților legate de obezitate (scaderea valorilor tensiunii arteriale, a riscului de infarct miocardic, corectarea glicemiei, a dislipidemiei, a problemelor respiratorii, durerilor articulare, steatozei hepatice, etc..).

Unul din principalele considerente ale acestei operatii consta in pastrarea circuitului natural al alimentelor in tubul digestiv.

La pacientii cu risc anestezic si chirurgical ridicat, cu BMI>50 kg/m2, gastric sleevul laparosocpic reprezinta prima optiune a unei abordari stadializate, datorita complexitatii si duratei mai reduse a interventiei.

Avantaje:
  • Recuperare si reintegrare socio-profesionala rapida;
  • Dureri reduse, cicatrici de mici dimensiuni si o durata scurta de spitalizare;
  • Scadere semnificativa in greutate cu controlul comorbiditatilor
  • Imbunatatirea calitatii vietii si redobandirea increderii in sine.
  • Pastrarea circuitului alimentar natural
Vezi detalii procedura chirurgicala