By-pass Gastric procedura chirurgicala

1

Operatia de gastric by-pass are indeosebi indicatie pentru obezitate severa (IMC>50 kg/m2). Aceasta interventie se va realiza in ziua internarii dumneavoastra. Anterior internarii, veti efectua investigatiile necesare si vezi urma un regim prestabilit. Internarea va avea loc in cursul diminetii, cu rugamintea de a ramane “a jeun” (fara sa mancati si fara sa beti nimic). Odata instalat in salon, se vor efectua ultimele investigatii, daca sunt necesare, veti fi consultat de echipa anestezica si veti urma drumul catre blocul operator.

2

La sala de interventii, unde este pregatit tot echipamentul pentru interventia laparoscopica, veti lua loc pe masa de operatie in pozitie culcat pe spate (decubit dorsal). Dupa monitorizarea parametrilor vitali, se va induce anestezia generala. In conditii de maxima sterilitate, se va incepe operatia prin incizii mici la nivelul tegumentului cu pozitionarea trocarelor de lucru. Se induce pneumoperitoneul (se umfla abdomenul cu CO2) pentru crearea spatiului de lucru si se inspecteaza intreaga cavitate abdominala.

3

Gastric by-pass-ul incepe prin crearea unui nou rezervor alimentar, detasat de restul stomacului prin stapplare. Rezervorul nou creat este reprezentat in mare parte de fundusul gastric si are un volum mic de aproximativ de 30-50 ml. Ulterior, acesta va fi anastomozat (conectat) la intestinal subtire, la o distanta de aprox. 100-150 cm de unghiul duodeno-jejunal. Montajul efectuat (Y a la Roux) contine o ansa biliara responsabila de secretiile biliopancreatice si de suc gastric si o ansa alimentara. Astfel, cea mai mare parte a stomacului, impreuna cu acest segment intestinal (100-150 cm) sunt excluse din circuitul alimentar, contribuid decisiv in pierderea ponderala. Se realizeaza un ultim control al abdomenului si se injecteaza anestezic local la nivelul tuturor inciziilor pentru minimizarea durerilor de dupa interventie. Se exufla dioxidul de carbon si se inchid bresele abdominale.

4

Va veti trezi in blocul operator si veti fi condus catre salonul dumneavoastra pentru ingrijirile postoperatorii.