Despre noi

Chirurgia obezitatii

Traim intr-o societate in care timpul ne preseaza mereu...

Gasim cu greu repere pentru a ne indrepta privirea spre propria sanatate. Neglijam ceea ce ar trebui sa fie in prim plan. Mancam nesanatos sau in graba, iar sportul il experimentam cel mai adesea la televizor. Nu este de mirare ca ne ameninta kilogramele in plus. Obezitatea ajunge in era noastra la stadiul de epidemie.

Obezitatea este o problema de sanatate publica...

Atat datorita prevelentei in crestere in ultimii ani, cat si datorita impactului comorbiditatilor asociate acesteia (diabet zaharat de tip II, distrofie grasoasa hepatica nonalcoolica, boli si evenimente cardiovasculare, sindromul de apnee in somn, afectiuni articulare si ale coloanei vertebrale, afectiuni de ordin psihologic prin pierderea increderii in sine si aparitia depresiei, etc.).

Pentru pacientii cu obezitate severa, metodele de slabit conventionale (modificarea stilului de viata prin dieta si exercitiu fizic), au cel mai adesea rezultate modeste atat in ceea ce priveste scaderea in greutate, cat si al controlului bolilor asociate. Mai mult, medicamentele pentru slabit sunt costisitoare si nu ofera o pierdere ponderala durabila, efectele adverse fiind numeroase. Multiple asftel de medicamente au fost retrase de pe pietele farmaceutice din Europa si SUA.

Chirurgia obezitatii

In ultimii ani domeniul chirurgiei bariatrice a cunoscut o dezvoltare ampla

Acest progres este datorat mijloacelor moderne oferite de tehnologia zilelor noastre cat si interesului continuu pentru perfectionare si cunoastere. Imbinarea acestor mijloace si utilizarea lor in raport cu necesitatile pacientului, a condus la modificarea si imbunatatirea a numeroase metode de tratment chirurgical al obezitatii. In prezent, chirurgia bariatrica este recunoscută ca fiind cea mai eficientă metoda de tratament pe termen lung pentru obezitatea severă.

Mijloacele terapeutice chirurgicale disponibile astazi necesita insa o decizie solida, bazata pe o abordare multidisciplinara, pentru a putea reprezenta cea mai buna indrumare spre atitudinea corecta.

Recuperarea si reintegrarea socio-profesionala rapida cu reluarea capacitatii de munca intr-un timp cat mai scurt, devine o prioritate si intra in definitia tratamentului de succes.

Chirurgia obezitatii este cea mai eficienta strategie pentru obtinerea unei scaderi in greutate durabile si imbunatatirea starii de sanatate. Procedurile chirurgicale bariatrice pot fi impartite in 3 mari categorii in functie de mecanismul lor de actiune:

  • 1. Restrictive prin limitarea volumului alimentelor ingerate (Gastric sleeve)
  • 2. Malabsorbtive prin modificarea capacitatiie de absorbtie (diversia bilio-pancreatica)
  • 3. Combinatia celor 2 variante descries mai sus (By pass Gastric)
Motocu Radu
Medic primar

Personalitate energica, dedicat in totalitate profesiei si pacientilor

Dr. Motocu Radu Tudor, alaturi de echipa sa, va sta la dispozitie pentru luarea celei mai bune decizii de tratament si pentru ingrijirea de care aveti nevoie.

  • reprezinta un nume de referinta in domeniul Chirurgiei Generale;
  • medic primar chirurgie generala, absolvent in anul 1993 al Facultatii de Medicină Generala, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca;
  • cu o formare profesionala continua atat in tara cat si in strainatate si o activitate de aproape 25 de ani cu peste 15000 de interventii chirurgicale efectuate;
  • principalul domeniu de interes il reprezinta chirurgia bariatrica/obezitatii si chirurgia laparosocpica;

Programare

Fa o programare online si un membru al echipei te va contacta telefonic!

Fa o programare