Regim preoperator cu 8 zile inaintea interventiei de Gastric Sleeve

18 Dec. 2020

Anterior interventiei de chirurgie bariatrica, pentru a imbunatati functia ficatului si pentru a diminua gradul de distrofie grasoasa a ficatului, se recomanda respectarea urmatorului regim alimentar. Astfel, interventia devine mai sigura, cu diminuarea riscului de leziuni hepatice intraoperatorii. 

Acest regim reprezinta si un test pentru dumneavoastra in vederea modificarii stilului de viata si reeducarii alimentare ce va urma.  

 8 zile veti manca doar supa! 

 -Ingrediente: 6 cepe, 6 rosii, 2 ardei grasi, o varza, 1 telina, 2 bucati de praz, 2 cuburi de bulion. 

* A nu se adauga cartofi! 

Puteti sa beti o cafea dimineata! 

Apoi pe tot parcursul zilei: apa, ceai, supa. 
 

SUPA BUCATARULUI 

 - o jumatate de varza 

 - 3 rosii 

- o telina 

- un praz 

-un ardei gras 

  • Taiati legumele in cuburi mici si acoperiti-le cu apa intr-un vas adanc. Lasati sa fiarba la foc puternic timp de 10 minute, apoi la foc mic pana cand ce legumele sunt moi. La sfarsit puteti scoate legumele din supa si sa le consumati separat sau odata cu supa. Puteti condimenta supa cu piper, boia, verdeturi, limitand sarea. Pofta buna! 
     

SUPA DE VARZA 

- o jumatate de varza 

- 2 teline 

- o radacina de patrunjel 

- curcuma 

  • Puneti varza taiata marunt intr-un vas cu apa fierbinte si lasati la fiert timp de 20 de minute. Apoi adaugati telina, patrunjelul, curcuma taiate in cubulete si mai lasati la gatit inca 15 minute. 

Consumati aceasta supa calda, data prin blander sau ca atare. Pofta buna! 
 

SUPA DE FERICIRE 

- o jumatate de varza 

- un praz 

- o rosie 

- un ardei capia 

- un bulb de fenicul/ usturoi verde 

- cimbru, dafin. 

  • Taiati toate legumele in bucati mici. Adaugati-le intr-un vas cu apa care fierbe impreuna cu cimbrul si cateva frunze de dafin. Lasati la gatit la foc min timp de o ora. 

Consumati aceasta supa calda, data prin blander sau ca atare. Pofta buna! 
 

SUPA PREA VARZA 

- o varza mica 

- 1 brocoli 

- o ceapa rosie 

- un pumn mare de varze de Bruxelles 

- un cub de condimente sau o lingura de bulion (dupa gust) 

  • Taiati varza marunt si rupeti brocoli in bucati mai mici. Tocati ceapa pestisori. Puneti toata varza, ceapa, varza de Bruxelles la fiert (daca doriti puteti adauga un cub de condimente) si lasati-le sa dea in clocot pana cand legumele devin moi. La sfarsit mixati continutul in blender si condimentati cu putin ardei iute. Pofta buna!